Studieaanbod in het tweede jaar

Grieks-Latijn

Ben je na één jaar al goed thuis in de wereld van de Romeinen, dan heb je ongetwijfeld ook zin om de Grieken en hun cultuur te leren kennen. Het wordt een spannende tocht die je meeneemt doorheen de fantastische Griekse verhalenschat. Goden en helden van Zeus tot Odysseus worden je vrienden.

Latijn

In het tweede jaar Latijn lees je teksten uit de mythologie en de Romeinse geschiedenis. Heel wat bekende verhalen passeren de revue: het paard van Troje, Romulus en Remus.

Moderne

In de optie Moderne Wetenschappen maak je kennis met economie en wetenschappen. Waar halen gezinnen hun inkomen vandaan? Hoe besteden zij dat inkomen? Hoe ziet een gezin er vandaag uit? Welke rol speelt dat gezin in de maatschappij? Waarom zinkt een auto, maar drijft een schip? Hoe blijft een zweefvliegtuig in de lucht? Waarom wordt een gloeilamp warm? Hoe ontstaat ene regenboog?

Sport

Basisoptie Sport is gericht op beweging en wetenschappelijk onderzoek. Sportieve leerlingen nemen in een sportcontext een wetenschappelijk onderzoekende houding aan. In de lessen Sport maak je kennis met enkele bekende en minder bekende sportdisciplines. We storten ons ook op de wereld van de exacte wetenschappen.