Studieaanbod in het tweede jaar

Grieks-Latijn

Ben je na één jaar al goed thuis in de wereld van de Romeinen, dan heb je ongetwijfeld ook zin om de Grieken en hun cultuur te leren kennen. Het wordt een spannende tocht die je meeneemt doorheen de fantastische Griekse verhalenschat. Goden en helden van Zeus tot Odysseus worden je vrienden.

Latijn

In het tweede jaar Latijn lees je teksten uit de mythologie en de Romeinse geschiedenis. Heel wat bekende verhalen passeren de revue: het paard van Troje, Romulus en Remus.

Taal & wetenschap

In de optie taal en wetenschap stort je je op moderne talen en wetenschappelijk onderzoek. In de lessen Taal openen we de deur naar de wereld van literatuur en cultuur. In het vak Wetenschap maak je kennis met exacte wetenschappen. We leren al doende wat wetenschappelijk onderzoek is. Tenslotte bekijk je in het vak Economie de actualiteit door een economische bril.

Sport

Basisoptie Sport is gericht op beweging en wetenschappelijk onderzoek. Sportieve leerlingen nemen in een sportcontext een wetenschappelijk onderzoekende houding aan. In de lessen Sport maak je kennis met enkele bekende en minder bekende sportdisciplines. In het vak Wetenschappen maak je kennis met exacte wetenschappen. Tenslotte bekijk je in het vak economie de actualiteit door een economische bril.