Grieks-Latijn

Ben je na één jaar al goed thuis in de wereld van de Romeinen, dan heb je ongetwijfeld ook zin om de Grieken en hun cultuur te leren kennen.

Het wordt een spannende tocht die je meeneemt doorheen de fantastische Griekse verhalenschat. Goden en helden van Zeus tot Odysseus worden je vrienden. Je zult ontdekken hoezeer de oude Grieken in onze eigen moderne wereld aanwezig zijn. Wist je dat zij de eerste atleten van de Olympische Spelen waren?

Voor je kennis van het Grieks bouw je verder op wat je al weet van het Latijn. In een mum van tijd schrijf en lees je je eerste Griekse woorden.

Grieks-Latijn, een combinatie die niet stuk kan.

Een voorsmaakje! Jullie dragen wellicht allemaal aan horloge? In het Grieks luidt dat: ὡρολόγιον, van ὥρα (hora = uur) en λόγος (logos = kennis). Wist je dat Filip een paardenvriend is, toch in Griekenland: Φίλιππος, van φίλος (filos = vriend) en ἵππος (hippos = paard). Misschien hebben jullie al eens door een microscoop gekeken: μικρόσκοπος, van μικρός (mikros = klein) en σκοπεῖν (skopein = kijken). Of heet je soms Sofie? Dan ben je vast en zeker wijs, naar het Griekse woord σοφία (sofia = wijsheid).

Met de basisoptie Grieks ben je perfect voorbereid op om het even welke studierichting in de 2de graad: je kunt verder met Grieks, Latijn, Wetenschappen, Talen, zelfs Economie of -waarom niet- Sportwetenschappen.

Basis 25 uur

Aardrijkskunde / géographie1 uur
Geschiedenis2 uur
Godsdienst2 uur
Natuurwetenschappen / Natural Sciences1 uur
Techniek2 uur
Wiskunde4 uur
Engels2 uur
Frans3 uur
Nederlands4 uur
Lichamelijke opvoeding2 uur
Muziek1 uur
Mens en samenleving1 uur

Optie 7 uur

Grieks3 uur
Latijn4 uur