Sportwetenschappen

VOOR WIE?

Heb je belangstelling voor algemene, theoretische vorming en voor exacte wetenschappen in het bijzonder,
heb je aanleg voor sport en beschik je over een goede fysieke conditie, vind je teamspirit en een vlot sociaal contact belangrijk, dan is sportwetenschappen iets voor jou.

WAT?

Je krijgt een volwaardige aso-opleiding met een stevig pakket wiskunde en wetenschappen. Daardoor kun je zonder probleem overstappen naar een andere aso-studierichting in de derde graad. Je wordt er uitstekend voorbereid op hogere studies.
Kernvakken van de studierichting sportwetenschappen zijn 5 uur sport (6 uur in de 3de graad), waarin een ruime waaier aan sportdisciplines aan bod komt: atletiek, balsporten, ritmiek, turnen, zwemmen.
In de sportvakken wordt gewerkt naar technische en tactische doelen, die jaar na jaar veeleisender worden.

VOOROPLEIDING?

Instromen na het 2de leerjaar kan vanuit elke basisoptie van de A-stroom (Grieks-Latijn, Latijn, moderne wetenschappen of techniek-wetenschappen).

Na de tweede graad kun je naadloos verder in de richting sport-wetenschappen; je kunt ook kiezen voor een andere studierichting (vb. wetenschappen-wiskunde), want je hebt de zelfde wiskundige en wetenschappelijke vooropleiding genoten.

TOEKOMST

Na een aso-opleiding sportwetenschappen ben je klaar voor hoger onderwijs. Afhankelijk van eigen talent en interesse kiezen leerlingen sportwetenschappen voor een professionele of academische bacheloropleiding in sportieve, sociale en wetenschappelijke domeinen (sport- en bewegingsleer, kinesitherapie, biomedische wetenschappen, psychologie, rechten …)

Derde jaar
Algemene vakken
Aardrijkskunde1 uur
Geschiedenis2 uur
Godsdienst2 uur
Informatica1 uur
Lichamelijke opvoeding
Mens & Samenleving1 uur
Artistieke vorming
Exacte wetenschappen
Biologie2 uur
Chemie2 uur
Fysica2 uur
Wiskunde5 uur
Talen
Nederlands4 uur
Engels3 uur
Frans4 uur
Sport4 uur
Totaal33 uur