Sport (tso)

VOOR WIE?

Heb je aanleg voor sport, beschik je over een goede fysieke conditie; wil je je bekwamen in verschillende sporten en je sportieve vaardigheden onderbouwen
met een stevig pakket algemene vakken, toegepaste wetenschappen en sportgerelateerde vakken, vind je teamspirit en een vlot sociaal contact belangrijk, dan is sport (tso) iets voor jou.

WAT?

Je krijgt een tso-opleiding met de nadruk op je sportieve ontwikkeling en een uitdagend pakket toegepaste wetenschappen. Eens je voor Sport (tso) gekozen hebt, volg je de studierichting tot het zesde jaar. Je wordt er uitstekend voorbereid op een leven in de sport, meteen aansluitend op de middelbare school of na een professionele bacheloropleiding.
Kernvakken van de studierichting Sport (tso) zijn 6 uur toegepaste wetenschappen en 8 uur sport, waarin een ruime waaier aan sportdisciplines aan bod komt.
In de sportvakken wordt gewerkt naar technische en tactische doelen, die jaar na jaar veeleisender worden.

VOOROPLEIDING?

Instromen na het 2de leerjaar kan vanuit elke basisoptie van de A-stroom (Klassieke talen, Sport of Taal & wetenschap). Na de tweede graad kun je in de derde graad naadloos verder in de richting Sport en fitnessbegeleider (tso).

TOEKOMST

Na de tso-opleiding Sport en fitnessbegeleider ben je klaar voor hoger onderwijs. Afhankelijk van eigen talent en interesse kiezen leerlingen Sport en fitnessbegeleider (tso) voor een professionele bacheloropleiding in sportieve en/of sociale domeinen (sport- en beweging, lerarenopleiding, sociaal werk …).
De richting Sport en fitnessbegeleider (tso) brengt je ook de nodige vaardigheden bij om meteen na de middelbare school de arbeidsmarkt op te gaan.

Vierde jaar
Algemene vakken
Aardrijkskunde1 uur
Geschiedenis1 uur
Godsdienst2 uur
Mens & Samenleving
Artistieke vorming1 uur
Exacte wetenschappen
Natuurwetenschappen2 uur
Wiskunde3 uur
Talen
Nederlands4 uur
Engels2 uur
Frans2 uur
Optievakken
Sport8 uur
Toegepaste fysica1 uur
Anatomie & fysiologie2 uur
Agogiek & bewegingscultuur3 uur
Totaal32 uur