Moderne Talen

VOOR WIE?

Ben je gefascineerd door taal en communicatie, vind je het boeiend om kennis te maken met vreemde talen en culturen, studeer je graag en beschik je over een gezond doorzettingsvermogen, dan is de studierichting Moderne talen iets voor jou.

WAT?

Je krijgt een aso-opleiding met een stevig pakket moderne talen, wiskunde en wetenschappen.
Kernvakken van de studierichting zijn moderne (vreemde) talen (Duits, Engels en Frans) en communicatiewetenschappen.
Je leert hoe via taal de werkelijkheid rondom je vorm krijgt. Je maakt kennis met onze buurlanden en leert vlot communiceren in het Frans, Engels en Duits.
Daarnaast krijg je een gedegen pakket algemene vakken en wetenschappen, zodat je een goede keuze kunt maken uit een ruime waaier studierichtingen in de derde graad.

VOOROPLEIDING?

Als je in de middenschool de optie Taal & wetenschap of Sport gevolgd hebt, beschik je over een goede basis om voor de richting Moderne talen te kiezen, maar ook leerlingen uit de basisopties Grieks-Latijn of Latijn kunnen zonder probleem aansluiten.

TOEKOMST

Bij de overstap naar de derde graad kun je kiezen voor de richting economie-moderne talen of moderne talen-wetenschappen, maar ook de studierichtingen wetenschappen-wiskunde of sportwetenschappen behoren tot de mogelijkheden.

Na deze talige aso-opleiding ben je klaar voor hoger onderwijs. Je talent en interesse bepalen je keuze voor een professionele of academische bacheloropleiding. Leerlingen Moderne talen kiezen vaak voor talige domeinen (bv. taalkunde of een opleiding vertaler-tolk), maar net zo goed (para-)medische richtingen (bv.  verpleegkunde of logopedie).

Vierde jaar
Algemene vakken
Aardrijkskunde1 uur
Geschiedenis2 uur
Godsdienst2 uur
Informatica1 uur
Lichamelijke opvoeding2 uur
Muziek1 uur
Exacte wetenschappen
Biologie1 uur
Chemie1 uur
Fysica1 uur
Wiskunde (minor/major)5 uur
Talen
Nederlands4 uur
Duits2 uur
Engels3 uur
Frans4 uur
Communicatiewetenschappen2 uur
Totaal32 uur