Sport zit in alle vezels van onze school. We beschikken over een eigen goed uitgeruste sportzaal; in de directe omgeving maken we ook gebruik van de atletiekinfrastructuur van het Jozef Verhellestadium en de sportterreinen van de Schorre. Voor onze leerlingen in de afdeling sportwetenschappen is dit een godsgeschenk.

Onze aso-sportafdeling is een unieke richting in de scholengemeenschap Ichthus. Onze leerlingen sportwetenschappen combineren een sterke wetenschappelijke aso-opleiding met een aanzienlijk lessenpakket sport. De combinatie met een aantal meerdaagse stages doorheen hun curriculum (natuursport, watersport en wintersport) maakt deze studierichting een echte aanrader voor sportieve tieners.

Natuurlijk zijn we ook sportief actief buiten de richting sportwetenschappen. Tijdens de middagpauze kunnen de leerlingen van de middenschool kennis maken met een waaier van sporten, van voetbal over basket- en volleybal tot badminton en tafeltennis. De school is ook nadrukkelijk aanwezig in de scholencompetities van de Stichting Vlaamse Schoolsport: onze schoolploegen basketbal en voetbal halen regelmatig een podiumplaats.

Ben je topsporter, dan bespreken we graag hoe we je sportieve droom kunnen combineren met een veeleisende humanioraopleiding.