Uniform
Leerlingen dragen een uniform. In de gangen of klaslokalen dragen de leerlingen geen jas, sjaal of hoofddeksel.

Jongens
Jongens dragen een donkerblauwe broek, een effen lichtblauw hemd, polo of T-shirt met mouwen en, indien nodig, een donkerblauwe pull zonder tekeningen of strepen.

Meisjes
Meisjes dragen een donkerblauwe rok of broek, een effen lichtblauwe  bloes, polo of T-shirt met mouwen en, indien nodig, een donkerblauwe pull zonder tekeningen of strepen.

Het middagmaal
Wie het wenst, kan zonder vooraf in te schrijven ’s middags een volle maaltijd krijgen voor 4,25 euro. Een vegetarische maaltijd kan ook, maar omwille van organisatorische redenen alleen op vaste basis. Wie boterhammen meebrengt, wordt verwacht soep (€ 0,5), chocolademelk of een frisdrank (€ 1,00) te nemen. Elke dag kan er voor 8.30 uur een belegd broodje besteld worden (€ 2,50). De leerlingen die op school blijven eten, kunnen een maaltijdkaart voor tien beurten (respectievelijk 42 euro/5 euro/10 euro) kopen. Alles wordt contant betaald.

Middagaanwezigheid

Externen zijn op school van 8.30 tot 12.15 uur en van 13.15 tot 15.55 uur (middenschool) of van 8.30 tot 13.05 uur en van 13.15 tot 15.55 uur (bovenbouw).
Half-externen zijn op school van 8.30 tot 15.55 uur. Zij verlaten de school niet tijdens de middagpauze.
Internen verblijven op school en in het internaat van maandagmorgen tot vrijdag 16 uur.

Het vieruurtje

Wie avondstudie volgt, kan om 16 uur een wafel en/of een drankje kopen (1 euro).

Verplaatsingen

Voor activiteiten in het kader van de (sport)lessen kan aan de leerlingen gevraagd worden zich op eigen kracht en zonder begeleiding te verplaatsen. Deze verplaatsingen vallen onder schoolverzekering.

Avondstudie

Elke maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag is er studie. De prijs bedraagt 10 euro per trimester. Dit bedrag wordt op de rekening genoteerd. De studie duurt tot 18 uur. Wie ingeschreven is voor de studie moet ook aanwezig zijn. Eenmalige afwezigheid moet vooraf, via de schoolagenda, gemeld worden door de ouders. Leerlingen die studie volgen mogen in de ontspanning vóór de studie het schoolterrein niet verlaten. Op de vooravond van de allerheiligenvakantie en de krokusvakantie is er geen avondstudie.

Mediatheek

Op maandag-, dinsdag- en donderdagavond kan je van 16.10 tot 17.00 uur terecht in lokaal 1404 om zelfstandig met de computer te werken.