VOOR WIE?

Ben je gefascineerd door de klassieke oudheid,
wil je niet alleen over de Romeinen, maar ook over de Grieken alles weten,
vind je het boeiend om je te verdiepen in een taal die ver van ons af staat en om de wereld te bekijken door de ogen van een andere cultuur,
leer je graag bij en beschik je over een gezond doorzettingsvermogen,

dan is Grieks-Latijn iets voor jou.

WAT?

Je krijgt een echte humaniora-opleiding met een stevig pakket klassieke en moderne talen, wiskunde en wetenschappen.

De studie van Grieks biedt verrassende inzichten in de manier waarop taal functioneert. Je leert nauwgezet en heel precies teksten lezen en ontleden. Elk detail opent een wereld van betekenis. Je leert omzichtig interpretaties tegen elkaar af te wegen en weloverwogen standpunten in te nemen in discussies die tot op vandaag onbeslecht blijven.

Meer nog dan Latijn daagt het Grieks je uit om grondig na te denken over andere culturen en wat ze kunnen betekenen voor ons. Je leert de wereld bekijken door een andere bril.

VOOROPLEIDING?

Om in de studierichting Grieks-Latijn te starten, heb je ook in de middenschool de basisoptie Grieks-Latijn gevolgd.

Leerlingen uit de basisoptie Latijn die vanaf de tweede graad naast Latijn ook Grieks willen studeren, kunnen dat, als ze onder onze begeleiding een inhaalprogramma volgen.

Na de start van het derde jaar is het onmogelijk om nog in de richting Grieks in te stromen.

TOEKOMST?

Bij de overstap naar de derde graad kun je blijven kiezen voor Grieks, gecombineerd met Latijn of wiskunde. Je kunt ook overstappen naar elke andere richting met of zonder Latijn.

Na een aso-opleiding Grieks ben je klaar voor hoger onderwijs. Afhankelijk van eigen talent en interesse kiezen leerlingen Grieks voor een professionele of academische bacheloropleiding in alle mogelijke studierichtingen: de opleiding is zo ruim, dat je er alle kanten mee uit kan. Jaar na jaar bewijzen de slaagcijfers van oud-leerlingen Grieks, dat ze de best mogelijke vooropleiding hebben.

Je kan de lessentabel hier downloaden: lessentabel_grieks.pdf